Disco 28 (MW)


Het was opnieuw weekend geworden. Stefan stond in een hoek van Disco 28 in Nijkerk. Met een 28 vanwege het huisnummer van de voormalige drogisterij waar op zaterdagen een dancing werd georganiseerd voor de lokale schooljeugd. Wie kon, of durfde, zocht zijn heil elders, maar hij zeker niet. Naast hem stond Patrick. Beiden hadden ze een flesje cola in hun ene hand, met de andere hand plichtsmatig in de zak van hun nieuwe spijkerbroek gestoken. Ze droegen ruitjesbloezen die netjes ingestopt licht opbloesden boven de country-and-westernriemen van bruin leer. Ze keken naar de meisjes die de vergelijkbare bloesjes aan de onderkant met een knoop boven hun blote navel droegen, de spijkerbroeken geheel volgens de mode tot boven de heup. Iets verderop danste Cynthia, die te boek stond als lekker wijf. Haar blonde haar golfde in grote krullen over haar nek en schouders. Stefan was moe, maar kon de gedachten niet uit zijn hoofd zetten dat er vanavond een kleine kans was dat hij met Cynthia zou gaan zoenen. Hij had nog nooit met een meisje gezoend, maar als er ergens een plek was waar de kans groot was dat het zou gaan gebeuren, was dat wel Disco 28. Daarom – en nergens anders om – was hij hier.

‘Laten we nog een cola halen.’ Zei Patrick en ze liepen naar de bar. Patrick leek het prima naar zijn zin te hebben. Stefan vroeg zich af hoe hij het vol hield. Ze legden hun gele muntjes op de bar en liepen met de Pepsi maxs terug naar de hoek waar ze al bijna de hele avond stonden.

‘Straks even dansen.’ Stelde Patrick voor. Stefan knikte. Hij loerde naar Cynthia.

 

Stefan danste niet graag. Overdag had hij al weinig controle over zijn lichaam, op een volgepakte dansvloer al helemaal niet. Maar hij had geen keus. Zijn kansen op zoenen had hij al voor zichzelf afgewogen en eigenlijk wilde hij wel naar huis. Maar dat kon niet zomaar. Hij zou met Patrick terugfietsen. Om nu alleen naar huis te gaan zou erg lullig zijn. Dus bleef hij maar rondhangen in de 28 en probeerde hij mee te bewegen met de muziek. Cynthia had hij al een tijdje niet meer gezien. Sowieso waren de meesten meiden uit zijn klas wel verdwenen. Hij probeerde naar Patrick te seinen dat hij naar huis wilde.

 

Eenmaal buiten haalde Stefan diep adem. Hoe laat zou het zijn? Voor zijn gevoel was het veel te laat. Snel liep hij naar zijn fiets. Bij de fietsen stond een groepje te roken.

‘Ga je al weg, mooie jongen,’ Stefan voelde dat hij rood werd. Ook dit nog.

‘Genoeg gezopen,’ probeerde hij nonchalant te antwoorden. Zijn stem sloeg over. Een meisje maakte zich los uit de groep en liep naar hem toe.

‘Is dat zo, ben je lekker dronken?’ Nee! Het was Cynthia. Zij had duidelijk wel meer dan genoeg gedronken. Ze liep onvast op hem af en sloeg haar arm om zijn schouders. Een of ander zoet mixdrankje klotste op zijn jas.

‘Oeps, zorry,’ ze lachte. ‘Jammer dat je weg gaat,’ Stefan wist niet wat hij moest doen. Opeens zoende Cynthia hem vol op zijn mond. Haar tong roerde hard tussen zijn tanden en haar lippen kauwden haar drankadem bij hem naar binnen. Ze stak haar tong zowat achter in zijn keel. Toen ze klaar was, keek ze hem uitdagend aan, ‘Slaap lekker,’ zei ze, streelde hard tussen zijn ballen en liep terug naar haar groepje. Snel pakte Stefan zijn fiets en reed naar de straat. Hij botste tegen de stoeprand.

‘Die zal lang wakker liggen.’ Hoorde hij Cynthia nog boven het lawaai uitschreeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: