Uit (MW)


Het is veel te lang geleden dat ik voor de deur van dit café stond. Vaak dronken, maar nooit alleen. En moet je nu kijken. Verlopen versie van mijzelf. Sylvia! Godverdomme. Waar blijft dat wijf ik moet pissen. Schijt aan het fatsoen die bloembak voldoet prima. Waarom kijken mensen nooit eens voor zich. Altijd naar een ander kijken, hebben ze zelf niets beters te doen. God dat lucht op. Shit godverdomme over mijn schoenen. Kan niet eens normaal een potje pissen zonder zich te bevuilen als een oude kerel. Sylvia! Jezus wat een sloom wijf. Ik kan beter ergens gaan zitten, dan kan ik een beetje roken. Doodt de tijd. Geeft me een houding. Waarom zijn er nergens bankjes de stad staat toch vol bankjes tegenwoordig? Ik ga hier maar zitten dank u wel meneer ik rook een beetje voor de afleiding het zijn de vrouwen ziet u die je altijd laten wachten wat moet een man anders dan de tijd een beetje doden met een rokertje heeft u misschien een vuurtje dank u wel rookt u zelf ook weet u wat bedient u zichzelf toch samen roken is altijd beter dan alleen. Hoe laat zou het zijn? We hadden allang bij Rafael moeten zijn die zit zich natuurlijk op te vreten van ergernis, maar ik kan alles uitleggen. Zie ik daar het blonde stuk vertraging op naaldhakken aankomen, nee het is een ander god wat lijken die wijven op elkaar tegenwoordig . Nog maar een sigaret het wordt al laat krijg er dorst bij kan beter wat gaan drinken dan hier in de bloemen te blijven zitten tot ziens meneer ik ga naar binnen. De eerste de beste kroeg is prima ik ben toch alleen als ze er maar bier schenken. Wat doet die hand op mijn borst? Je komt er niet in vadertje zegt ‘ie. Pardon zeg ik nee schreeuw ik, ik kom hier al jaren laat me naar binnen. Ho ho vadertje rustig maar ga prettig even wandelen dan komen er geen ongelukken. Dat had ie niet moeten zeggen ik kan beter een beetje duwen dan kom ik vanzelf door maar ze duwen terug hardnekkige gasten laat me erin schreeuw ik kan een fatsoenlijk mens geen eens een pilsje halen op een avond als deze. Dan nog een hand Jezus voorzichtig man gooi en smijtwerk en daar lig ik dan op straat allejezus beroofd van alle waardigheid snel opstaan en het vuil van de jas kloppen een enorme scheur dat zet ik ze betaald en wat een stank ze hebben we verdomme in mijn eigen zeik geworpen daar zullen ze voor boeten dat gespuis maar nu beter elders vertering gezocht. Sylvia! Het heeft geen zin meer ze komt niet meer waar is die aardige man met de aansteker misschien is hij te verleiden tot een drankje. Ik zie niemand meer ik ga naar huis.

Overal wit het doet pijn. Hoe noemen ze dat nou ook alweer? Hard licht? Bomlicht? Whatever het is kut kan me beter omdraaien dan heb ik er minder … Ohw mijn hoofd allemachtig dit gaat niet goed terugdraaien ja dat is beter behalve dat klotelicht stil liggen nu niet bewegen dan gaat alles goed.
‘Waar was je gisteren?’
Niets zeggen ik hoorde haar niet binnenkomen, kan beter doen of ik nog slaap er is niets aan de hand als een babietje zo zoet lekker slapen.
‘Ik heb een uur bij Rafael op je zitten wachten, klootzak, waar was je?’
Ik moet stil liggen doen alsof ik niets hoor voor de vorm even kreunen en verliggen dat doen mensen in hun slaap zo is het levensecht.
Het is weer stil ze is weg. Ik moet haar niets vertellen ben woedend op haar zij moet begrijpen dat ik … wacht maar ik zal haar. Rustig blijven liggen nog steeds overal pijn als ik uit bed kom kan ze nog wat beleven maar nu nu nog niet ik moet rustig blijven liggen.

‘Zo meneertje goedemorgen.’
De feeks zit me op te wachten. Ze kan ik het krijgen ik zeg niets doe of ze niet bestaat zal haar leren.
‘Je gaat nog steeds niets zeggen? Weet je wat laat ook maar.’
Koffie pakken vermoorde onschuld ik pak haar zo terug.
‘Je avondeten ligt in de vriezer. Wat je morgen doet moet je zelf maar uitzoeken.’
Waarom heeft ze haar jas aan het is helemaal niet koud.
‘Je hoeft me niet te bellen. Mijn spullen worden later deze week opgehaald.’
Ik hoef helemal niets. Zij hoeft mij ook niet te bellen deze koffie is koud ik moet nieuwe hebben met aspirinie .. ohw mijn hoofd. Ze loopt weg de voordeur uit dat ging makkelijker dan ok dacht ze heeft haar lesje dus begrepen weet je wat ik zal haar matsen ga ik pizza halen voor in de oven daar zal ze blij van worden hoewel zij het is die iets goed moet maken heb de hele nacht op mevrouw staan wachten maar ik ben de kwaadste niet.

Waarom komt die kut niet thuis ik heb honger. Je eten ligt in de vriezer, ja ja, dat ding is helemaal leeg of bedoelt ze dat halve pak spinazie ha ha ik kan er niet om lachen. Weet je wat schijt ik bel haar op terwijl zij mij moet bellen. Nu lijkt het net of ik iets goed te maken heb maar to hell with it ik heb honger. Kutding blijft maar overgaan waarom neemt ze niet op normaal gesproken zit ze altijd met die telefoon te lullen voicemail Sylvia waar ben je je moet thuiskomen ik heb honger. What the fuck gaat hier mis? Waar is mijn portemonnee misschien is er nog wat geld dan haal ik alsnog die pizza. Twee euro dat is niet veel, maar bij de Aldi kom ik denk ik wel een eind kan maar beter gaan ook want ze zijn zo dicht.

Pizza’s zien er niet al te best uit tenminste niet die van twee euro ik kan het net zo goed niet doen van een kutpizza hou je toch honger. En dorst heb ik ook eens kijken of er wat te drinken staat een of twee biertjes gewoon tegen de dorst zou niet verkeerd zijn houdt de honger ook wat tegen ja ja is eigenlijk wel een goed idee, kan ik gezellig even in de tuin gaan zitten totdat ze thuiskomt met het eten en kunnen we daarna lekker samen eten. Ik kan beter ook iets voor haar meenemen het is natuurlijk niet gezellig als ik in mijn eentje … Een pak met zes blikjes gaat net uitstekend plan. Het is zo lekker in de tuin dat bier gaat hard met die warmte ik kan er beter nog een nemen dan delen we straks de rest ik hoop wel dat ze nu snel komt want zo lang licht blijft het ook niet meer die wijven toch altijd ik weet een ding en dat is dat je erg van wachten moet houden wil je van wijven houden. Godverdomme. Nou het is dikke pech voor mevrouw want ik neem nog een bier, is er zo nog een voor haar en kunnen we de laatste delen al heb ik daar weinig zin nog in jezus wat is ze laat ze moet wel eten bij zich hebben en dan niet zo iets wat nog heel lang duurt dat begrijpt ze hopelijk wel allemachtig ik word gek neem gewoon nog een bier. Straks nog een voor mij en een voor haar ze kan me wat mij een beetje in de tuin laten wachten en ondertussen zit zij met een of ander vriendinwijf op een terras zeker van die slappe wijntjes te zuipen dan zal ze straks ook geen bier hoeven ik drink die laatste twee ook op is ook beter want die honger maakt me dood en zij moet uitkijken want ik ram dr kop eraf ze kan maar beter even op dat kutterras blijven want ik maak haar helemaal dood Sylvia je bent een hoer ik haat je je moet …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: