Mooiste trui (LL)


Op de dag in kwestie, trok ik mijn mooiste trui aan. Ik wist zeker dat ik in ieder geval in gedachte met trompetgeschal ontvangen zou worden. Er was geen reden mij beschaamd of preuts voor te doen. De man die ik zou ontmoeten was een enorme lulhannes net als ik, maar ik had nog een zekere vorm van charme, terwijl zijn beste glimlach nogal labiel overkwam. De buurman reed op zijn grasmaaier, toen ik met mijn jas halfopen langs zijn voortuin liep. Hij stopte de motor en stak zijn hand op, duidelijk in de hoop een gesprekje met mij aan te knopen. Ik stak mijn hand eveneens op, maar zei dat ik haast had. Hij keek verbaasd, ik had immers nooit haast. Teleurgesteld liet ik hem achter.

De lucht was strak en oceaanblauw, het was koud voor deze tijd van het jaar. Ik parkeerde mijn auto voor de deur en zag dat de delegatie al binnen was. In de weerspiegeling van de draaideur deed ik mijn haar nog even goed. De receptioniste keek mij nogal benauwd aan. ‘Er zijn grote veranderingen op komst’, fluisterde ze me toe. Ik vond dat twijfelachtig. De grote baas mocht dan wel in huis zijn, maar wat had hij te maken met de afdeling IT. Achter een computer zit je immers altijd veilig, je kunt je altijd beroepen op kennis die andere mensen niet hebben, en ondanks je lullige maandsalaris hebben mensen door hun eigen ondeskundigheid ontzag voor je. En daar kon de opperbaas met het gezicht van een vriendelijk lachende Amerikaanse buldog geen verandering in brengen.

Ik haalde koffie, en zag in alle kantoorruimtes collega’s harder werken dan ze ooit hadden gedaan. De meesten waren plots netjes gekleed en zonder ochtendhumeur. Ik liep door naar het eind van de gang en zag Hans van printers en kopieerapparaten voor de deur staan. ‘Wat is er aan de hand’, vroeg ik. Hans keek mij met een meewarige glimlach. ‘Ze verwachten je Joost, ze verwachten je.’ Hij trok een wenkbrauw op, een zenuwtik die mij sinds jaar en dag mateloos irriteerde, maar die mij nu bedacht maakte op minder goed nieuws wat mij achter die deur te wachten stond. Slecht nieuws, waar mijn mooiste trui wellicht niets aan veranderen kon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: